Gratis offerte

No cure, no pay

24/7 spoedservice

Logo Loodgieter in Nieuw-Vennep

wc verstopt

WC verstopt Nieuw-Vennep?

Werkwijze Loodgieter Nieuw-Vennep

\

1.

Onderzoek
Bel en bespreek de situatie.

\

2.

Vrijblijvende offerte
Ontvang een offerte binnen 1 minuut.

\

3.

Akkoord
Akkoord? Dan lossen wij het op!

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

WC verstopt Nieuw-Vennep

WC verstopt Nieuw-Vennep? Komt het water terug naar boven met doorspoelen? Of zit de wc al helemaal verstopt? Wij kunnen ons goed voorstellen dat een wc verstopping erg vervelend en onaangenaam kan zijn, vooral wanneer je maar één wc hebt.

Als het water niet goed wegtrekt, dan is het niet verstandig om nog gebruik te maken van het toilet. De kans is groot dat de verstopping vaster komt te zitten of dat je natte voeten krijgt van een overstromende wc.
Ook is het vaak lastig om de blokkade zelf te verhelpen. Bij een hardnekkige verstopping is het nodig om de wc te demonteren, anders is het vrijwel niet mogelijk om de afvoer van de wc goed te ontstoppen.

Is jouw wc verstopt Nieuw-Vennep? Dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. Loodgieter in Nieuw-Vennep heeft hier veel ervaring mee en helpt je graag. Maak gerust een afspraak en dan komen wij zo snel mogelijk naar je toe!

WC verstopt Loodgieter in Nieuw-Vennep

WC VERSTOPT IN NIEUW-VENNEP? HIER IS HOE JE HET OPLOST

Een verstopte wc is een bijzonder vervelend probleem. Een wc verstopping gaat namelijk vaak gepaard met een indringende urinegeur en daarbij is het mogelijk dat toiletpapier en uitwerpselen in de wc blijven drijven.

Als het water niet of nauwelijks meer wegstroomt, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk contact op te nemen. Waarschijnlijk duurt het niet lang meer voordat de afvoer echt verstopt zit. Hoe langer er gewacht wordt, des te hardnekkiger de blokkade wordt.

Een verstopte wc is dus een probleem dat je snel wilt verhelpen. Maar wat doe je wanneer jouw wc verstopt zit in Nieuw-Vennep? Zelf ontstoppen of toch een beroep doen op ons loodgietersbedrijf in Nieuw-Vennep? Bel gerust voor een afspraak naar 0252 202 879.
 

ZELF JE VERSTOPTE WC ONTSTOPPEN

Er zijn mensen in Nieuw-Vennep die het niet nodig vinden om een loodgieter in te schakelen wanneer hun wc verstopt zit. Een verstopte wc is toch gemakkelijk te ontstoppen?

Althans, dat is het idee. Het ligt er behoorlijk aan met wat voor een soort verstopping je te maken hebt. Wanneer er slechts een kleine prop wc-papier in de afvoer zit, dan lukt het meestal wel om de verstopping met behulp van een ontstopper te verhelpen.

Maar als het een hardnekkige verstopping betreft, dan is dit helaas niet het geval. Je kan in de eerste instantie zelf proberen de WC te verstoppen. Lukt het niet? Of verstopt de WC daarna snel weer? Schakel dan een van onze loodgieters in via 0252 202 879.
 

VERMIJD DEZE ONTSTOPPINGSMIDDELEN

Wij raden je aan om het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen te vermijden. Deze middelen hebben een krachtige bijtende werking. Dit tast de afvoerbuizen aan en je kunt, in contact met de huid, een chemische verbranding oplopen. Het is daarom nooit verstandig om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken bij een verstopping.

Er komen ook veel dampen vrij tijdens het gebruik van dergelijke middelen. Deze dampen zijn erg ongezond om in te ademen, je kunt er zelfs luchtwegproblemen van krijgen.

Loodgieter Nieuw-Vennep ontstopt regelmatig wc’s die al geprobeerd zijn op te lossen met meerdere soorten ontstoppingsmiddelen. Al die chemicaliën zijn dan voor niets in de wc gegooid en moeten dan ook weer weggespoeld worden. De afbraak van deze chemicaliën is niet goed voor het milieu en de waterzuivering.

Bij een verstopte wc is het aan te raden om eerst te controleren of de blokkade in de sifon zit. Dit is meestal eenvoudig te ontstoppen. Hieronder wordt beschreven hoe je dit kunt doen.

Wil jij liever onze hulp inschakelen voor het ontstoppen van jouw verstopte wc? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via 0252 202 879.
 

DE SIFON ONTSTOPPEN

De sifon zit achter de afvoer van het toilet. Dit is een onderdeel in de vorm van een zwanenhals. Dit dient als stankafsluiter waardoor je normaal gesproken geen vieze rioollucht in huis hebt. Dit kan een ander verhaal zijn met een verstopte wc.

Een wc verstopping wordt vaak veroorzaakt door het doorspoelen van teveel wc papier of iets anders wat eigenlijk niet hoort (babydoekjes, maandverband, tampons, luiers, wc-blokje, etc). De verstopping zit dan vaak vast in de sifon.

De meeste eenvoudige manier om dit op te lossen is door rubberen handschoenen aan te trekken en de blokkade met de hand te verwijderen. Het nogmaals proberen door te spoelen is niet verstandig. Dit kan ervoor zorgen dat de blokkade vaster en dieper komt te zitten.

Gelukt om de blokkade te verwijderen uit de sifon? Dan raden wij je aan om de laatste resten van de verstopping weg te spoelen door een emmer met warm water te vullen en hier een lepel afwasmiddel bij te doen. Hieronder kun je meer lezen over deze methode.

Niet gelukt om de verstopping met de hand te verwijderen? Dan kun je de blokkade proberen los te maken met een emmer met afwasmiddel of een plopper. Deze methodes worden hieronder toegelicht.

Neem gerust contact op voor een afspraak met Loodgieter Nieuw-Vennep als je jouw verstopping liever laat verhelpen door een ervaren vakman. Wij zijn bereikbaar op 0252 202 879.
 

WC VERSTOPPING VERHELPEN MET AFWASMIDDEL

Dit is een methode die je kunt proberen als je denkt dat de blokkade wat dieper gelegen zit dan de sifon. Afwasmiddel heeft een ontvettende en reinigende werking en zorgt ervoor dat het vuil los komt van de wanden. Hopelijk lukt het om de blokkade van de wanden los te maken zodat dit weggespoeld kan worden.

De wc verstopping verhelpen met afwasmiddel werkt als volgt:
Stap 1: Leg een handdoek rondom de wc voor het opspattende of overlopende water.
Stap 2: Vul een emmer met warm water. Let op! Het water mag niet te heet zijn, anders kun je het porselein van de wc beschadigen of breken.
Stap 3: Doe een eetlepel afwasmiddel in de emmer en roer het goed door elkaar.
Stap 4: Houdt de emmer zo hoog mogelijk boven de wc en giet de emmer leeg. De hoogte zorgt voor druk op de blokkade.

Gelukt om de verstopping te verhelpen? Dan is het aan te raden om de afvoer goed door te spoelen met nog een emmer warm water en afwasmiddel.

Niet gelukt? Dan kun je nog proberen of de plopper goed aansluit op de wc. Anders is het verstandig om een ontstoppingsbedrijf te bellen voor het ontstoppen van de wc. De wc zal gedemonteerd moeten worden om de blokkade te verwijderen. Loodgieter Nieuw-Vennep helpt je graag! Maak gerust een afspraak via 0252 202 879.
 

WC ONTSTOPPEN MET EEN PLOPPER

De plopper is een ouderwetse methode om een wc te ontstoppen. Door met de plopper zuigkracht te creëren kan een blokkade worden teruggezogen in de wc. Dit kun je dan vervolgens met de hand verwijderen (nadat je rubberen handschoenen aangedaan hebt).

Het is bij deze methode van belang dat de plopper goed aansluit op de afvoer van de wc. Als de afvoer niet goed omsloten wordt door de rubberen zuignap, dan werkt de plopper niet. Het is daarom altijd aan te raden om de zuignap eerst flexibel te maken door het rubber onder een warme kraan te houden.

De wc ontstoppen met een plopper werkt als volgt:
Stap 1: Maak de rubberen zuignap van de plopper flexibel door het rubber onder de warme kraan te houden.
Stap 2: Plaats de zuignap van de plopper over de afvoer van de wc. Het is dus belangrijk dat de afvoer goed omsloten zit, anders werkt deze methode niet.
Stap 3: Duw de steel zachtjes naar beneden en trek de steel weer omhoog. Hard duwen kan ervoor zorgen dat de blokkade vaster geduwd wordt. Door de plopper los te trekken kun je zuigkracht creëren.
Stap 4: De beweging in stap 3 moet meerdere keren herhaald worden. Hopelijk lukt het om de blokkade terug te zuigen in de wc. Dit kun je zien aan deeltjes van de verstopping.

Gelukt om de verstopping te verhelpen? Fijn! Dan raden we je aan om een emmer te vullen met warm water en hier een een lepel afwasmiddel bij te doen. Door dit vanaf zo hoog mogelijk in de wc te gieten kun je de laatste resten losmaken en wegspoelen.

Niet gelukt? Dan is de verstopping waarschijnlijk te hardnekkig om zelf te ontstoppen. Wij radenjeaan om een vakman in te schakelen via 0252 202 879.
 

PAS OP MET EEN ONTSTOPPINGSVEER

Een ontstoppingsveer kan niet zomaar in de wc pot geduwd worden. Als je dat doet, dan kom je vrijwel zeker vast te zitten in de afvoer. Daarnaast is de kans groot dat de wc pot beschadigd raakt.
Om een veer te kunnen gebruiken moet de wc pot eerst gedemonteerd worden. Dan kan de veer in de afvoer van de wc geduwd worden om de blokkade af te breken of door de afvoer heen te forceren.

Helaas komt het regelmatig voor dat een wc verstopping erg diep gelegen zit. Dit is dan niet te ontstoppen met een simpele ontstoppingsveer van de bouwmarkt. Dit moet dan ontstopt worden met een professionele veermachine die tientallen meters diep kan.

Voor veel mensen is het demonteren van de wc net iets te veel van het goede. Gelukkig hebben wij veel ervaring met het ontstoppen van wc’s en helpen je graag. Neem gerust contact op voor een afspraak via 0252 202 879.
 

WC ONTSTOPPEN MET DE HULP ONZE LOODGIETER

Een hardnekkige wc verstopping is moeilijk om zelf te verhelpen. Voor Loodgieter in Nieuw-Vennep is dit gelukkig een fluitje van een cent. Wij zijn zeer ervaren in het verhelpen van verstoppingen en beschikken over speciale apparatuur om het ontstoppen te vergemakkelijken.

Zo zijn onze vakmannen uitgerust met een veermachine die eenvoudig de gehele afvoer tot aan het riool kan ontstoppen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een hogedrukmachine die de binnenwanden van de afvoer en het riool helemaal schoon kan spuiten. Deze hogedrukmachine gebruiken wij ook voor reinigingen om de kans op verstoppingen te minimaliseren en een rioollucht in huis te verhelpen.

Er zijn ook klussen waarbij het nodig is om een kijkje te nemen in de afvoer. Dit doen wij met een speciale rioolcamera. Op deze manier kunnen wij de staat van de afvoer beoordelen en is het zeer eenvoudig om te achterhalen wat het probleem is. Daarnaast kan de locatie van het probleem nauwkeurig bepaald worden zodat het doelgericht opgelost kan worden.

Als er iets mis is met de riolering, dan kan Loodgieter Nieuw-Vennep dit ook oplossen. Wij hebben veel ervaring met het repareren en vervangen van riolering. Door onze werkzaamheden als ontstoppingsdienst weten wij ook hoe de riolering gelegd moet worden om verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen. Hier kun je ons dus gerust voor benaderen.

Wil je dat een vakman van Loodgieter Nieuw-Vennep jouw verstopte wc komt ontstoppen? Bel dan gerust naar 0252 202 879 om de klus te bespreken en een afspraak te maken.
 

VERSTOPTE WC VOORKOMEN

Om wc verstoppingen te voorkomen is het belangrijk dat je de afvoer van de wc in goede staat houdt. Het klinkt logisch om enkel verantwoorde objecten door het toilet te spoelen. Echter blijkt in de praktijk dat sommige mensen vet, etensresten, en ander afval door het toilet spoelen. Dit hoopt zich op in de afvoer waardoor er een verstopping ontstaat.

Gebruik daarnaast niet teveel toiletpapier en spoel geen maandverband, tampons, luiers, of babydoekjes door de wc. Dit kan makkelijk vast blijven zitten in de afvoer waardoor er een blokkade ontstaat. Ook raden wij je aan om op te letten dat het wc-blokje in de wc valt. Dit veroorzaakt ook regelmatig een wc verstopping.

Verstoppingen ontstaan vaak geleidelijk over verloop van tijd. Daarom is het aan te raden om de afvoeren en het riool periodiek te laten controleren en/of reinigen. Dit minimaliseert de kans op verstoppingen en daarnaast wordt de levensduur van leidingen verlengd. Hoe vaak een inspectie uitgevoerd moet worden is afhankelijk van hoe oud de leidingen zijn.

Zit jouw wc in Nieuw-Vennep regelmatig verstopt? Dan kan onze loodgieter de afvoer van jouw verstopte wc eenmaal per jaar doorspuiten. Alle aanslag wordt op deze manier weggespoeld, waardoor de kans op een verstopping minimaal is. Bel vandaag met een van onze loodgieters via 0252 202 879. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

0252 202 879

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in Nieuw-Vennep

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

NIEUW-VENNEP